PGC Sanders, Generation 2 - Del 42.

Födelsedagarna forsätter att dyka upp på löpande band. Idag är det dags för Sally att bli en ungdom, så Edward passar på att ge henne en present innan hon åker iväg till skolan på morgnen. Hennes allra sista dag innan hon lämnar tonåren bakom sig. I presenten gömmer sig ett gäng helt nya och fräscha penslar och ett nytt set med målarfärger. Sally hade inte kunnat bli mer nöjd över sin present.
 
 
Nästan direkt efter skolan är det dags för Sally att blåsa ut sina ljus. Hela familjen samlas i köket tillsammans för att fira ännu att ännu ett syskon blir vuxen. Sally tittar på sin familj och inser ganska snart hur lyckligt lottad hon är att ha så många fina människor i sitt liv. 
 
De må vara den knasigaste och galnaste familjen hon känner, men är ändå stolt över hela högen. De hurrar och hejar på Sally som känner sig rätt nöjd över att få all uppmärksamhet för sig själv.
 
Hon funderar en liten stund på vad hon önskar sig innan hon blåser ut sina ljus. En lyckad födelsedag och sina nära och kära är egentligen allt hon vill ha, men det finns faktiskt en liten detalj som hon gärna skulle lägga till i livet, vilket blir det hon önskar sig.
 
Sally växer upp till en vacker ung kvinna och kan knappt vänta tills hon får finna kärleken och starta sin egen familj. Hon drömmer om en karriär inom författande och hoppas att kunna släppa ett gäng storsäljare i framtiden.
 
Som vanligt är det tårtan som är höjdpunkten på födelsedagarna och hela familjen sätter sig ned för att äta tillsammans. Edward tittar stolt på sin dotter och hoppas att hon kommer att lyckas lika bra i livet som många andra av familjens ungdomar.
 
Dagen därpå är det dags för examen! Sally ska säga hejdå till sina klasskamrater och därmed ta ett stort steg ut i livet som vuxen. Hon sätter på sig sin examensdräkt och samlar ihop hela familjen för att åka vidare mot stadshuset.
 
De samlas utanför stadshuset med resten av stadens nyblivna ungdomar. Hela Sallys skolklass, med familjer, samlas i en rad utanför enrén. De blir en del knuffar hit och dit innan alla är på plats, men trots det så kan de inte bli mer stolta över Sally när hon får ta emot sitt diplom.
 
Ett par timmar senare kommer Sally ut igen, och denna gång med ett otroligt stolt flin fastklistrat på ansiktet. Hon har svårt att dölja sin lycka och tittar glatt på alla som går förbi.
 
Sally har nämligen klarat sig igenom skolan med högsta hedersbetyg och fått så mycket beröm att hon kommer kunna leva på denna dag i flera år. Och om inte det räckte så blev hon även utsedd till klassens hederstalare och fick hålla tal inför hundratals människor. Hennes liv som ungdom hade inte kunnat börja bättre!

PGC Sanders, Generation 2 - Del 41.

Livet rullar på i huset, vilket även betyder att en del hormoner sprids som en löpeld. Tre av familjens tonåringar har vaknat på helt fel sida denna dag och om de själva skulle få välja så blir det inga ansvar alls idag.
 
Lyckligtvis är det helg och tonåringarna får stanna hemma i alla fall. Dock går deras dåliga humör ut över alla andra och Edward som gärna undviker stämningen inomhus sysselsätter sig med något som hans chef bett honom göra. Att plantera växter har väl aldrig ritktigt varit Edwards starka sida, men eftersom han lyckades få med sig ett gäng okända frön ifrån Egypten så ser han det som ett utmärkt sätt att starta en trädgård på. Chefen önskar sig ett tjugotal perfekt odlade grödor och det är exakt vad Edward planerar att ge honom. Vad det blir för någonting av plantorna är dock ett mysterium ännu.
 
Även Emily håller sig utomhus en stund. Numera gör hon ingenting annat än att springa runt och städa efter alla andra, så en tur ut i solskenet är precis vad hon behöver.
 
På andra sidan gatan skymtar hon en välbekant sim, men vad hon håller i handen är någonting som Emily inte sett förut. Lucy har skaffat hund! (Precis som alla andra i släkten verkar göra...) Emily kramar om sin dotter och inser ganska snart hur mycket hon saknat henne. Lucy var tidig med att flytta ut. Nästan direkt efter att hon blivit en ungdom. Huset kändes väl alldeles för trångt med alla syskonen hemma på samma gång, men mamma Emily är bara glad att barnen verkar komma så bra överrens i övrigt.
 
Emily och Lucy pratar länge om allt mellan himmel och jord. Hon frågar även sin dotter hur det känns att bo i sitt alldles egna hem och svaret på frågan gör henne förvånad. Lucy säger att hon aldrig någonsin känt sig så ensam tidigare. Inte ens när Tyler lämnade henne på internatskolan. Ett stort öde hus är alldleles för tyst när man är van vid att ha ljud runt omkring sig hela tiden. Pojkvännen Garth har inte ens hunnit bli en ungdom ännu och har därför inte kunnat flytta in. Dock glädjs hon av tanken på att det inte dröjer särkilt länge till innan det sker. Nytillskottet i huset är i alla fall en liten tröst, vilket får Emily att snegla på den lilla vovven som glatt viftar på svansen.
 
När dagens humörsvägningar lagt sig lite bestämmer sig Toby för att fråga pappa om körlektioner. Som fordonsentusiast känns ett körkort ändå rätt viktigt. Edward hjälper mer än gärna till och slänger bilnycklarna till sin son som inte hade tid att vänta i många sekunder. Han vänder snabbt på klacken och nästan springer ut till bilen.
 
Toby trivs som fisken i vattnet bakom ratten och sitter otåligt och väntar på sin pappa. Även om det bara tar ett par sekunder extra för Edward att ta sig fram så hade inte tiden kunnat gå långsammare än såhär. Toby hade gärna kört iväg på två röda, men tyvärr måste han ju ha sin personliga lärare med sig också och får därför sitta snällt och vänta.
 
Såfort Edward spänt fast säkerhetsbältet och gått igenom bilens insida med Toby, (som antagligen redan kan allt om bilar, bortsett från att faktiskt kunna köra) så är det dags att köra iväg. Starten är lite segare än Toby förväntat sig, men lär sig snart hur kopplingen fungerar. De rullar några varv runt kvarteret innan de åker hemåt igen. Kvällen gick alldeles för fort och solen håller redan på att gå ner, vilket betyder att Toby får fortsätta sina lektioner en annan dag istället.

PGC Sanders, Generation 2 - Del 40.

Efter många om och men har jag hoppat ytterligare i historian. Inte för att jag var tvungen, utan för att jag mest spelat för att få tiden att gå och därför inte tagit särskilt många bilder till bloggen. Egentligen vill jag helst bara att denna generation ska ta slut så att jag kan påbörja Tobys resa mot en arvinge. Jag må ha älskar Emily och Edward sedan första stund, men det börjar verkligen bli dags för ett nytt kapitel snart. Ett kapitel som förhoppningsvis ger tillbaka inspirationen för att spela igen.
 
Detta inlägg kommer tyvärr inte att vara särkilt "historie-inriktat" utan mer som en sammanfattning på det som hänt i huset och vart vi står just nu.
 
Anya som numera är tonåring och går i högstadiet är den person som Toby följer mest. Han har så mycket frågor angående den delen i livet och även om Anya är rätt leds på att lyssna på honom så svarar hon på det mesta. Han har fortfarande inte hittat särskilt många vänner och har därför inte så många att vända sig till när han har någonting att säga.
 
Han umgås gärna med sina kusiner i samma ålder, eftersom han träffat de såpass ofta att relationerna lutat sig mer mot vänner än släktingar. Här sitter han och läser sina läxor tillsammans med Lizette, som är dotter till Edwards lillebror Elijah.
 
Även Anya spenderar en del tid med sina kusiner. Kelli följer ofta med hem ifrån skolan och har varit en mycket nära vän till Anya ända sedan hon började i första klass. Kelli är Dylan och Doris yngsta dotter, vilket betyder att släkten snart har slut på småbarn. Toby och Evelyn är sist ut att fylla år.
 
Dock skulle det inte dröja länge innan det var dags för deras födelsedag. Hela familjen står och hejar på som aldrig förr och även om kusin Lizette knappt fattar vad som pågår så stannar hon kvar på kalaset.
 
Toby som längtat sååå länge efter denna dag är överexalterad inför sitt liv som tonåring. Evelyn är inte lika imponerad, men kan ändå inte låta bli att le lite åt sin knasiga familj. Detta kalas må vara lite mindre än det Anya hade, men det gör ingenting. Evelyn spenderar gärna sin födelsedag som om det vore vilken dag som helst. 
 
Efter en stund eftertanke så kommer de båda på vad de önskar sig i present och blåser snabbt ut ljusen. Evelyn börjar äntligen få igång sin känsla för firandet och börjar heja lite grann. Toby blir bara mer och mer exalterad för varje sekund och kan knappt stå still. Nu gäller det! 
 
Tvillingarna växer upp och blir äntligen tonåringar. Toby kammar hem egenskapen fordonsentusiast, vilket betyder att hans nästa och sista egenskap kommer att bli "gillar inte barn". Buhu. Vad Evelyn fick minns jag inte.
 
Hur som helst så står vi här nu. Min arvinge för generation tre är äntligen en tonåring, vilket betyder att det inte alls är länge kvar tills detta kapitel är över. Jag älskar båda två och funderar på om de ska få köra ett år på uni tillsammans innan ungdomstiden startar.
Detta kan även bli ett sätt för mig att avskärma mig från den nuvarande situationen där allt handlar om att skaffa barn med rätt anlag. Samt att Toby kanske hittar sin blivande babymama på universitetet. 
Upp