PGC Sanders, Gen 1 - Del 34.

Precis som alla ungar tidigare så trivs Colin i gungan. Familjen hade ju tänkt ta bort alla småbarnssaker nu när Freya fyllt år, men det är ju ingen idé när ännu en liten sim kom till världen.
 
Dylan trivs utomordentligt som pappa och spenderar all sin lediga tid med sin lilla son. Förutom möjligtvis under timmarna som Colin sover, för då får han roa sig med något annat istället.
 
Doris får ett ganska oroande samtal av ingen mindre än Edwards pappa Kane. Han tycker det är läge att ringa och fråga Doris om hon vill gå på en dejt, trots att hon är nyförlöst och lyckligt upptagen med Dylan. Samt att han själv numera är fyra(!)barnspappa och gift! Edward har nämligen fått ännu ett syskon för ett par veckor sedan. Doris blir så arg att hon börjar skratta, säger bestämt nej och lägger sedan på med en smått förvirrad känsla i kroppen.
 
Freya sitter och försöker göra sin allra första hemläxa, men det är mycket svårare än läraren fått henne att tro. Bailey är i alla fall i närheten, vilket hjälper lite grann. Hon vet ju att hon har någon att leka med när läxorna är klara!
 
Sent på kvällen skickar Emily ett myspys-sms till Edward som kommer över på en gång. Det är ju inte ett erbjudande som han tackar nej till precis. Trädkojan är närmast tillgänglig för deras hemligthetsfulla kvällsmöte, vilket resulterar i att dom inte ens överväger sängen som alternativ. 
 
Efteråt erbjuder Emily Edward att sova över igen. Han stannar gärna över natten och funderar på vart han ska sova, såvitt han vet har ju Emily bara sitt lilla flickrum som hon delat med Freya i några år.
 
Emily berättar dock att hon överlämnat sitt rum till Freya och att hon själv fått ta över gästrummet som numera är inrett till ett sovrum. Pianot och resten av möblerna har blivit flyttade till andra platser i huset och en stor dubbelsäng har fått flytta in i istället. 
 
Edward lägger sig i sängen och väntar på att Emily ska göra sig klar på toaletten. Hade han fått bestämma så hade han gärna legat i denna säng jämt, med Emily vid sin sida. Nu är ju inte det möjligt eftersom han bor på andra sidan stan, men han tar alla chanser han får!
 
Paret beter som ungefär som två nykära tonåringar som inte kan hålla fingrarna ifrån varandra. Att myspysa i trädkojan räckte visst inte för denna kväll, för även sängen ska invigas, vilket blir deras första gång i en riktig säng.
 
Dom somnar tätt intill varandra och dessvärre är Edward borta när Emily vaknar på morgonen. Han har i alla fall lämnat en lapp på kudden åt henne. "Förlåt för att jag inte här när du vaknar, men jobbet kallade. Vi ses senare, jag älskar dig. Din Edward." Han hade till och med ritat ett litet hjärta på pappret så att Emily inte kunde sluta le på säkert en timme.
 
Lincoln är så lycklig över att det finns ännu en bebis i huset, han trivs i sin stora familj och har ingenting emot att den bara blir större och större. Dock börjar det bli lite trångt nu och han fruktar den dagen det är dags för ungarna att flytta ut med sina nya familjer.
 
Ariana håller sig mest i bakgrunden och har nyligen börjat skriva en ny bok. Denna gång är det en barnbok som än sålänge verkar godkänd av förlaget. Hon hoppas att den ska hjälpa inkomsten lite grann i alla fall. 
 
En kväll blir Emily bjuden på fest hemma hos familjen Jones och hade det inte varit för att Edward mest troligt varit hemma så hade hon inte gått. Hon har aldrig varit på någon annans fest tidigare och hade väl ingen större lust nu heller. Dock skickar hon ett snabbt sms till Edward och kollar om han är hemma under kvällen, vilket han lyckligtvis är. Hon anläder ett par timmar senare till sitt hus och letar upp honom på en gång.
 
Emily har bestämt sig för att fråga Edward om han vill flytta ihop med henne. Eller åtminstone flytta in hos hennes familj istället. Det må vara trångt i huset, men Emily vill inget hellre än att bo tillsammans med sin stora kärlek, så det kan ju inte skada att fråga. Edward som tänkt på detta länge själv säger att han mer än gärna flyttar ihop med henne och hennes stora fina familj och sedan lämnar dom festen tillsammans!
 
Paret anländer hem och fortsätter så gott som där dom slutade senast. Att hålla fingrarna borta ifrån varandra finns inte i deras värld. Dom har varit ifrån varandra så mycket att det känns som att varje minut räknas. Detta är bara början på deras nya liv tillsammans!
 
Nu är det inte länge kvar tills generation två börjar, men ett par delar till i den första blir det i alla fall.

PGC Sanders, Gen 1 - Del 33.

Emily vaknar nästa morgon och inser att det är dags för henne att ta studenten. Hon har väl inga större förväntningar med tanke på allt hon gått igenom på senaste. Hennes skola har blivit lite lagt åt sidan sedan Freya föddes, men så länge hon blir godkänd så är hon nöjd!
 
Hon plockar upp Freya ur sängen och ropar ned hela familjen. Hela familjen är bjudna till ceremonin och alla ska samlas utanför stadshuset innan det är dags för Emily att ta emot sina betyg.
 
Familjen samlas och Emily tittar lite frågade på sin mamma som ger henne en lugnande blick tillbaka. "Det kommer gå bra ska du se, du har skött skolan än många andra gör, trots att du har ett barn att ta hand om också!". Emily slappnar av lite och känner att det kanske bli bra ändå. Hon har ju ingen chans att göra om det hur som helst och vill egentligen bara att det ska vara över.
 
Emily går med nervösa steg in i stadshuset och vet inte alls vad hon har att vänta. Dock kommer hon ut igen med ett stort leende på läpparna. Hon har klarat examen med beröm och fått utmärkelsen, "den som mest troligt blir en rockstjärna". Emily är nöjd över sin insats och känner på sig att det bara kan bli bättre från och med nu!
 
Emily som inte har någon annan att fotas med efter ceremonin tar med sig sina föräldrar för ett gruppfoto. Ingen har några invädningar och visar gärna upp sig över sin dotter. Hon har ett par otroligt stolta föräldrar!
 
Ett par timmar senare dyker Edward upp, precis som utlovat, och han blir glatt överraskad när han inser att det är Freyas födelsedag! Emily hade inte planerat några fester för varken hennes examen eller lillans stora dag, men det gör ingenting. Att Edward är närvarande räcker gott och väl för båda två!
 
Hela familjen samlas i köket när det är dags att blåsa ut Emilys ljus. Ariana får äran att hjälpa henne med detta, medans resten av familjen hejar på.
 
Emily är nog mest glad av alla och kan knappt vänta tills Freya växer upp och blir lite mer självständig. Hon må älska sin dotter, men eftersom hon egentligen inte tycker om barn så ska det bli skönt att slippa byta blöjor och sånt längre.
 
Ariana sätter ned Freya på golvet, som snart växer upp till en kopia av sin pappa. Hon har verkligen fått allting från honom. Allt från hudfärg till formen på näsan. Hon kommer nog att bli pappas flicka i framtiden!
 
Freya kan inte låta bli att känna sig lite utanför när det bara är en massa vuxna närvarande. Hon tittar frågade på alla när dom står och skrattar och pratar om saker som hon inte förstår sig på. Hon tar en bit tårta och precis när hon ska sätta sig ned för att äta den börjar alla att gapa och skrika alldeles förtvivlat.
 
Det är dags för Doris att föda! Bebisen är påväg och eftersom ingen hade räknat med det så råder det total panik i köket just nu. Till och med Ariana och Emily som varit med om detta själva står och viftar med armarna som att jorden håller på att gå under... Doris och Dylan hoppar in i bilen för att åka till sjukhuset, medans alla andra försöker lugna ned sig lite.
 
Freya får den bästa födelsedagspresenten hon kan önska sig när Bailey förvandlas och blir verklig! Hon förstår knappt själv vad som händer, men är glad att ha någon att prata med bland alla vuxna.
 
Freya hälsar på Bailey på riktigt och dom kan både prata och fnissa som helt vanliga vänner gör. Det är ju ingenting konstigt över det eftersom Bailey trots allt funnits vid Freyas sida hela hennes liv. Sen att det inte är någon annan än Freya som kan se henne är väl en annan femma, men det bryr hon sig inte om. Alla andra är ändå så upptagna med annat. 
 
Emily som längtat efter Edward hur länge som helst kan knappt hålla fingrarna borta när chansen är kommen. Ariana och Lincoln har lagt sig i sängen, Freya pratar med spöken och dom andra två är ändå iväg på BB för att välkomna en ny liten sim till världen. Emily frågar Edward om han vill sova över, vilket han inte har någonting som helst emot och sedan lämnar dom inte varandras sida alls för resten av dagen.
 
Ett par timmar senare är Dylan och Doris hemma igen, men denna gången har dom med sig sin alldeles egna lilla bebis. Nämligen lilla Colin, som fått egenskaperna modig och ensamvarg. Stoltare föräldrar får man leta efter!
 
Doris lägger sin lilla prins i spjälsängen, som somnar på en gång. Själv slocknar hon några sekunder senare med Dylan vid sin sida. En ny liten familj är välkommen med öppna armar till Storybrook County.

PGC Sanders, Gen 1 - Del 32.

Emily har varit vaken i flera timmar för att förbereda allt inför dagens händelser. Det är nämligen dags för henne och mamma Ariana att fylla år! Hon vill helst inte att detta födelsedagskalas också ska sluta med en brandkatastrof, så hon frågar sin pappa om han är villig att fixa maten till gästerna lite tidigare den här gången. Ett gäng grillade hamburgare borde räcka, både vanliga och vegetariska eftersom Edwards mamma Cornelia inte äter kött. Lincoln tar gladeligen på sig jobbet och sätter genast igång med det.
 
Emily tar sedan upp telefonen för att bjuda in gästerna. Hon bjuder både sina egna och Arianas bästa vänner, samt hela Edwards familj. Det kommer ju trots allt att bli ett dubbelt födelsedagskalas när det är två som fyller år och inte en, så att hon bara skulle bjudit sina egna vänner och bekanta kändes lite fel. Hon bestämmer i alla fall att gästerna är välkomna till klockan tre, så att hon och Lincoln får ett par timmar på sig att fixa klart allting.
 
Doris som somnat långt efter alla andra i huset igår är inte uppe ur sängen förrän mitt på dagen. Hon tar ett avkopplande bad innan det är dags att spräcka bubblan och berätta om bebisen för Dylan. Hon vet att hon inte behöver vara nervös, men kan inte låta bli att vara det i alla fall. Det handlar ju trots allt om någonting som kommer att förändra deras liv föralltid.
 
Doris vet först inte hur hon ska säga det, men till slut slänger hon bara ur sig orden som ingenting. Dylan står först helt chockad och fattar ingenting, men efter en liten stund verkar han komma till sans och ger ifrån sig ett oväntat glädjetjut.
 
Han slänger sig över Doris och kysser henne. Han har ju velat ha barn länge och trodde att Doris skulle vara den som vägrade i några år, men nu får han precis allt han kunnat önska! Två ska bli tre och ännu en liten familj kommer snart att vara komplett!
 
Emily har ringt runt som en tok för att hitta ett företag som hyr ut möbler till fester och efter kanske fem samtal utan framgång lyckas hon till slut hitta någon som både hyr ut och levererar grejerna. Hon får tag på ett gäng stolar och två långbord som förhoppningsvis räcker till hela kalaset. Hon har tänkt att firandet ska hållas utomhus på tredje våningens balkong, eftersom den förhoppningsvis är stor nog för både familjen och gästerna. Hon har samtidigt fått tårtorna levererade och nu är det snart fritt fram för alla att komma hit.
 
Lincoln som är helt inne i matlagningen märker knappt att Emily håller på att ommöblera hela balkongen. Han lagar, som planerat, hamburgare till alla. Han börjar med vanliga eftersom det är fler gäster som äter såna än vegetariska, men hinner lyckligtvis klart med båda alternativen innan alla är på plats.
 
Gästerna anländer och det är dags för Emily att önska sig något. Den enda hon saknar just nu är Edward som verkar ha det lite svårt att ta sig ifrån jobbet. Hon försöker att inte tänka på det och blåser sedan ut sina ljus.
 
Emily växer upp, men är inte alls lika glad som hon borde vara. Doris däremot verkar överlycklig för att Emily numera är en ungdom och klappar händerna som en tok. Emily får, inte helt oväntat, egenskapen "gillar inte barn", och funderar lite på hur hon ska klara av att ta hand om Freya. Nu vet hon hur Ariana kände sig när hon och Dylan var små, för det är antaligen samma sak som hon själv känner just nu.
 
Till slut dyker han upp. Den enda killen som kan få Emily på bättre tankar, han är den enda hon ser i folkmassan och alla andra blir som suddiga spöken runt omkring. Emily tittar på Edward med en längtan i blicken och överväger om hon ska strunta i allt annat och bara springa fram till honom på en gång. Dock är det så mycket folk runt omkring att hon ändå inte skulle ta sig fram förrän firandet är över.
 
Gästerna blev lite fler än Emily räknat med och det är dessutom fler simmar i huset också. Alla hennes inbjudna gäster har tagit med sina respektive, vilket resulterat i att folk knappt tar sig fram, eller bakåt för den delen. Detta hindrar dock ingen från att heja på Ariana när det är dags för henne att åldras.
 
Efter en stund verkar Emily också komma in i fest-känslan och hejar även hon på sin mamma. Eller så är hon kanske bara glad att det snart är över så att hon kan slänga sig över Edward och aldrig släppa taget igen?
 
Ariana funderar på vad hon ska önska sig och blåser sedan ut sina ljus. Hon må bli äldre, men det märks då inte av att titta på henne. Hon är minst lika vacker nu som hon var innan. Möjligvis att några få rynkor tittat fram, men det är ingenting som någon märker av. Inte ens hon själv.
 
Gästerna sätter sig ned för att äta tårta eller hamburgare, men som Emily gissat, så räcker inte sittplatserna till. Hade ingen tagit med sig någon extra så kanske det hade funkat, men nu får folk nästan bråka om stolarna. Detta hände bland annat Doris när hon skulle sätta sig på samma stol som Arianas vän Ingrid. Det blir några sura miner, men Doris sätter sig istället någon annastans.
 
När alla fått i sig lite mat eller tårta börjar gästerna att röra sig hemåt igen. Många slänger ur sig ord som att det var en asgrym fest och att Emily borde ha såna oftare, men hon hör knappt vad någon säger, för hon väntar spänt på att Edward ska komma tillbaka från toaletten. Dock kommer han aldrig tillbaka, eftersom han ska jobba dagen därpå och behöver sin sömn. Emily blir lite besviken över att han inte stannade kvar längre, men känner i alla fall lite lättnad när han skickat ett förlåt-sms och berättar att han kommer och grattar henne på riktigt efter jobbet imorgon! 
Upp