PGC Sanders, Gen 2 - Del 46.

Efter många om och men har Toby äntligen lyckats skapa en dryck som kallas "låtsaskompiselixir" och det kan ju inte vara något annat än det Anya är ute efter. Han bestämmer sig för att ge den till henne i tidig födelsedagspresent. Nu är det nämligen inte länge kvar innan hon blir en ungdom. 
 
Anya som inte alls förväntade sig en present sådär utan anledning blir jätteglad och tar emot paketet med ett leende på läpparna. Ett leende som strax därpå skulle bli ännu större. Först förstod hon inte riktigt vad det var, men när Toby berättat om drycken blir hon nästan gråtfärdig och kramar om sin lillebror. Toby lämnar sedan henne ifred en stund så får hon göra det hon måste.
 
Anya, som vet att Pascal lyssna på samtalet, ler lyckligt när han kommer för att prata. Han tar glatt emot drycken och tvekar först lite innan han häller i sig innehållet. Det tar ett par minuter, men sen händer något otroligt och Anya blir nästan nervös över det som sker.
 
Pascal, hennes låtsaskompis, är numera en riktig sim! En sim hon kan prata med och faktiskt röra i utan att folk tror att hon är galen. Hon börjar gråta av lycka och får knappt fram ett ord. Pascal tittar frågande på henne och undrar om någonting är fel.
 
Självklart är det ingenting som är fel. Detta är precis vad Anya behöver i sitt liv. En vän och kärlek för livet. Han är verkligen hennes stora dröm i livet och dessutom delar de samma intressen och egenskaper. Anya som fortfarande är i chock står bara och tittar på honom en stund innan hon slänger sig runt halsen på honom. Hon kan knappt vänta tills hon får visa upp honom för hela världen!
 
Toby är faktiskt rätt imponderad av vad en enkel dryck kan göra för något och känner redan morgonen därpå att han måste hälsa på Pascal personligen. De kommer överrens riktigt bra och pratar om allt möjligt. Anya blir lite otålig, eftersom hon gärna vill ha Pascal för sig själv ett tag. Okej att de kommer överrens, men kan de inte inkludera henne i samtalet också?
 
Strax därpå dyker skolbussen upp och det är dags att åka till skolan. Tjejerna sätter sig bredvid varandra längst fram, men Toby som inte riktigt släppt tanken på att han lyckats skapa ett liv via en flaska sitter sig ensam för att fundera en stund. Han tittar på Pascal som vinkar hejdå till Anya och ler sedan för sig själv innan bussen rundar korsningen och Pascal försvinner ur sikte.
 
Pascal är inte inskriven på skolan ännu och behöver därför inte följa med. Han stannar gärna hemma en dag och förbereder sig inför allt som livet har att erbjuda. Han har mycket att lära om livet och allt vad det innebär, men han får ta det en dag i taget helt enkelt.
Upp