PGC Sanders, Gen 2 - Del 39.

En nervös Anya vaknar mitt i natten och bestämmer sig för att ta ett bad. Hon ska äntligen fylla tonåring! Dock är det en skoldag kvar i mellanstadiet innan hon lämnar den tiden bakom sig. Hon har ingen aning om vad mamma Emily planerat, men behöver ändå ta en stund för sig själv innan hon är redo att möta dagen.
 
Under tiden som barnen är i skolan ställer Emily i ordning allting inför kalaset. Hon har till och med beställt en pizza eftersom hon är orolig att maten inte ska räcka till. Hon kanske aldrig har varit den där mamman som står och sliter i köket en hel dag för att maten ska duga och räcka till hela familjen, men det hindrar henne inte från att planera ett storslaget födelsedagskalas för sin dotter. 
 
Nu dröjer det inte många minuer innan barnen kommer hem ifrån skolan igen och Emily börjar nästan bli nervös över att inga inbjudna gäster kommer. Dock känner hon sin familj och vet att de sällan tackar nej till en fest. Men hon träffar de så sällan längre och vet knappt vad de sysslar med på dagarna.
 
En överlycklig Anya kommer hem ifrån skolan och ser allt fint som Emily fixat. Hon blir alldeles till sig och kan knappt vänta tills det är dags att blåsa ut ljusen på tårtan.
 
Hon ser sina mor- och farföräldrar dyka upp en efter en och känner sig faktiskt ganska hedrad över att allihopa hade tid att komma förbi på hennes födelsedag. Hon minns knappt senast hon träffat någon av dom och funderar lite på om hon någonsin träffat sin farmor och farfar över huvudtaget...
 
Fler och fler av hennes släktingar dyker upp och det är äntligen dags för Anya att blåsa ut sina ljus. Hon slänger iväg en snabb önskan och tar sedan i för allt hon kan. Alla ljusen slocknar och hela familjen jublar.
 
Anya växer upp till en vacker ung kvinna och inser ganska snart att hon nog aldrig haft en så bra födelsedag tidigare. Doris och Dylan kom förbi, hennes storasyskon är på plats och alla hennes mor- och farföräldrar. Ett perfekt firande med andra ord. De enda hon saknar just nu är Lilly och Lydia. Men de har det bra där borta på internatskolan så hon är nöjd ändå.
 
Emily har verkligen lyckats bra med kalaset och känner sig riktigt nöjd när allihopa sätter sig ned för att njuta av både mat och tårta. Hela hennes familj är på plats och dagen blev helt klart över förväntan. Anya är lycklig och det är ändå det viktigaste.
Upp