PGC Sanders, Gen 2 - Del 31.

Emily hade nog ingenting att oroa sig för egentligen, för innaför dörren är Edward i full gång med att undersöka ännu en vägg. Denna gång ser den ut som vilken vägg som helst och hade det varit Emily som gått först så hade hon antagligen inte reagerat. Dock berättar Edward att han ännu en gång kände konstiga vinddrag efter golvet från just denna vägg.
 
Han hade helt rätt i sina gissningar, för innanför väggen gömmer sig ett litet rum med en kista placerad längst in vid väggen. Edward som är alldeles för nyfiken för att inte titta på den går rakt mot den och slänger upp locket, utan minsta tanke på att den kanske är låst.
 
Lyckligtvis för hans skull så är den inte det. Inuti kistan hittar han lite utländska mynt, men också en gammal relik som är så dammig att den antagligen legat här nere i över hundra år. Edward tar den med sig, trots att Emily tvekar bakom honom. Hon vet inte om de borde plocka på sig en massa konstiga gamla saker, men bestämmer sig för att låta det vara för den här gången.
 
Emily vänder sig till höger och går in i den stora salen som finns där. Även där innanför finns ett par skattkistor placerade och denna gång kan Emily inte låta bli att gå fram till en själv. Hon förväntar sig ingenting större, men tittar ändå nyfiket ned i den som står närmast dörren.
 
Även Emily hittar lite mynt i sin kista, men inte bara det. För under mynten gömmer sig ett par flaskor med riktigt gammal nektar. Denna gång är det Emily som inte kan hålla fingrarna i styr och stoppar ned flaskorna i en liten väska. Edward flinar bara åt henne när han går förbi och säger att "Där ser du, det är inte så enkelt att låta bli som det verkar" varpå Emily ger honom en lätt knuff i armen.
 
Längst in i rummet finns en stor dörr, med ett hänglås på sidan. Edward som är mer nyfiken än någonsin blir jättebesviken när han inser att det inte finns någonting han kan göra för att öppna dörren. På väggen bredvid hänger ett stenblock, men det saknar en del som ser ut som en nyckel. Edward förstår inte alls varför, men har ändå ingenting att fylla ut hålet med. Han suckar och vänder sig om för att gå därifrån igen.
 
I den stora salen på andra sidan nektarkällaren är det Emily som hittar en konstig vägg. Den är placerad mellan två hyllor fyllda med nektar, men det undgår inte henne från att se hur färgen på panelen skiftar i jämförelse med resten av rummet.
 
Emily får nästan en chock när väggen knäpper till och en stor dörr öppnas. Hon trodde nog att det inte skulle vara lika konstigt att öppna en själv efter att Edward redan gjort det framför ögonen på henne, men när dörren började skaka under händerna på henne var det en helt annan känsla än hon trott.
 
Rummet som dörren leder till är dock näst intill tomt. Det enda som finns där inne är ännu fler nektarhyllor, samt lite mynt på golvet. Emily förväntade sig nog någonting större och blir lite besviken. I alla fall tills Edward pekar på en annan vägg som han tycker verkar annorlunda. Emily följer hans finger och går fram till väggen, denna är dock envis och hon ger nästan upp. Efter några extra hårda slag så knakar det till igen och dörren flyger upp.
 
Emily hoppar åt sidan när dörren smäller upp för att undvika att få en knuff av den. Edward reagerar knappt och står kvar på samma plats som innan. Han funderar först på att gå in i det lilla rummet, men inser att Emily borde få äran, det var ju trots allt hon som öppnade dörren.
 
Mitt i det lilla rummet står ännu en kista. Emily funderar lite på varför det finns så många hemliga rum med just skattkistor i på det här stället. Dock funderar hon inte särkilt länge utan går fram till kistan och öppnar den. Hon hittar ännu fler mynt, men även en sällsynt ädelsten som hon tar upp och beundrar. Hon tänker att den måste vara värd en hel del och stoppar sedan ned den i fickan utan en sekunds tvekan på vems det kan vara, eller varit snarare.
 
Efter en stund är de båda väldigt trötta och känner att det kanske är dags att återvända till hotellet. Dagen har varit lång, men faktiskt ganska spännande. Vilket är något som de båda kan hålla med om, men nu vill de helst bara lägga sig ned i sängen och slappa en stund. Morgondagen har Edward planerat till punkt och pricka, men vad exakt han har planerat förblir en överrasking för Emily tills dess.
Upp