PGC Sanders, Gen 2 - Del 29.

Hotellet de ska bo på är ett stort fint hus, ganska centrerat i staden. Det är många utländska resenärer som bor på hotellet, men Edward och Emily lyckades kamma hem det finaste rummet.
 
Emily kan knappt förstå att Edward planerat allt det här utan hennes vetskap. Dock är hon otroligt glad över att äntligen kunna göra någonting som hon själv vill. Någonting som inte måste planeras till punkt och pricka med barnen i fokus. Nu är det bara hon och Edward, i ett helt annat land i flera dagar. Hon kan knappt vänta tills deras smekmånad startar på riktigt.
 
De kan knappt hålla händerna ifrån varandra, men bestämmer sig för att spara det riktiga myset till senare. Just nu vill de bara göra någonting spännande. Eller i alla fall utforska staden lite. Kika i lite butiker och kanske träffa någon trevlig stadsbo.
 
I den första butiken de besöker får Emily en riktigt fransk-hälsning av en kvinna. Hon berättar att hon säljer en massa intressanta saker, dock accepterar hon endast franska pengar, vilket är någonting som Emily saknar. 
 
Men eftersom hon inte hunnit träffa någon annan i staden ännu passar hon på att fråga kvinnan om vad det finns att göra i Champs. Kvinnan berättar om allt möjligt. Det stora muséet är populärt bland turister, men även Nektargården och lite andra sevärdheter. Emily lovar att hon och Edward ska försöka besöka så många platser som möjligt innan deras semester är över och kvinnan verkar nöjd över svaret.
 
Dock är Emily fortfarande inte klar med butikerna och tar med sig Edward in i en liten bokaffär på andra sidan torget. Väl där inne känner hon en stark doft av gamla böcker och får genast ett behov av att köpa ett par som minne från deras resa. Butiksbiträdet verkar inte särskilt munter, men ger i alla fall ifrån sig ett litet leende när Emily betalat för sina böcker.
 
Edward som inte är särkilt intresserad av böcker bryr sig inte om att köpa någon alls. Dock bläddrar han lite i en som låg på bordet medan Emily fortsätter att surra om någonting ointressant med säljaren. Boken han läser är inte heller särkilt intressant, men den får i alla fall tiden att gå lite snabbare inne i butiken. 
 
Senare besöker de det stora omtalade muséet. Utifrån ser det nästan ut som ett enormt hotell och Emily funderar lite på om de ens kommit rätt. Dock ser hon lite folk igenom fönstren och bestämmer sig ändå för att dra med sig Edward igenom en av de stora entrédörrarna.
 
Till en början är de inte särskilt imponerade av sakerna som finns innanför dörrarna. Emily tittar lite förlåtande på Edward, men börjar sedan gå vidare igenom korridorerna. En säng är de första de ser i nästa rum, men hur kul är det att titta på?
 
Lite längre in börjar det i alla fall likna ett muséeum och mer intressanta saker börjar dyka upp. Emily önskar nästan att hon varit mer fotointresserad så att hon kunnat ta lite minnesvärda bilder från semestern, men äh. Det får helt enkelt stanna i minnet och barnen får nöja sig med att lyssna på deras berättelser istället. 
Upp