PGC Sanders, Gen 2 - Del 27.

Ber om ursäkt för min fråvaro, men jag har haft en hel del att göra utanför bloggen, vilket har gjort att den hamnat lite på is. Dock har jag spelat en hel den sedan det förra inlägget och kan förhoppningsvis tidsinställa ett par delar inför den närmsta tiden.
 
Med ett bröllop på ingång bestämmer sig Emily för att ringa hem sina barn från internatskolorna. Ingen av de verkar ha särskilt mycket emot att komma hem, i alla fall inte tvillingarna som fyller år alldeles snart. Sally däremot hade gärna stannat kvar ett tag till, men är glad över att få medverka på sina föräldrars stora dag.
 
Inte långt senare anläder flickorna genom dörren och familjen är nästan komplett igen! Emily informerar tjejerna om att bröllopet kommer att äga rum i ett litet hus på andra sidan stan. 
 
Det ser kanske inte mycket ut för världen på utsidan, men innanför väggarna gömmer sig en mysig liten lokal med bröllopsvalv, fikabord och allt annat som kan tänkas behövas vid ett bröllop. På nedervåningen finns det även en stor fotoduk om man vill ta lite bilder efter ceremonin.
 
Hela hushållet åker direkt till lokalen för att förbereda alltihop innan gästerna börjar dyka upp. Emily och Edward har packat med sig sina kläder inför ceremonin, men har i övrigt sagt att ingen annan behöver ha på sig någonting speciellt. De vill trots allt inte göra något större grej utav det, utan bara ha med sig sin familj, oavsett klädstil.
 
Det sägs att det är otur för mannen att se sin brud i klänningen innan själva ceremonin startar, men det struntar Emily i. Hon vet redan att det inte finns någonting som kan splittra på henne och Edward. De har trots allt varit med om mycket i sina liv som redan borde ha slitit de ifrån varandra, men som inte lyckats.
 
Innan ceremonin kan börja är det dags för Anya att bli ett barn. (Jag hade planerat att trycka in det i kalaset, men tiden fanns inte till och hon åldrades utan förvarning istället.) Hon växer upp och får egenskapen sparsam. 
 
Sedan är det Emily och Edwards tur. De börjar med att säga sina löften till varandra, trots att det kanske inte finns så mycket osagt så börjar Emily nästan att gråta över Edwards tal. Hon har aldrig varit lyckligare!
 
Sedan byter de ringar med varandra och Emily får en största diamanten hon någonsin sett. Hon som förväntade sig en enkel ring blir alldleles chockad, men glad över att Edward fortfarande kan överraska henne efter så många år. De hade egentligen tänkt välja ut ringarna tillsammans, men Edward ville så gärna att det skulle bli en överraskning, så Emily hade motvilligt gått med på detta, utan en tanke på hur bra han skulle lyckas med sitt val.
 
Sedan var det dags för den officiella "man och hustru"-kyssen, med nästan hela familjen närvarande. Emily trodde inte att det skulle kännas så bra att faktiskt byta ringar med Edward, men där hade hon fel. Deras väldigt oförberedda förlovning var ingenting i jämförelse med detta!
 
Gladast av alla gästerna var nog Doris, men även Freyas man Nathaniel fällde några tårar under kvällen. Han önskar nog att hans eget bröllop varit lite större än en privat ceremoni hemma med bara Freya och hennes syskon.
 
Edward får äran att skära tårtan, medan Emily står bredvid och ler som aldrig förr. Med alla hennes barn närvarande under dagen så kunde det inte ha blivit mycket bättre än såhär. (Hela familjen var faktiskt på plats, även Ariana och Lincoln, men jag orkade inte vänta på att alla skulle ta sig upp för trappan, hahaha.)
 
Efteråt sätter sig alla ned och njuter av den stora fina tårtan. Dagen har gått otroligt fort, men både Emily och Edward kan knappt vänta tills dagen är över och de kan komma hem till sin säng igen. Småarnen behöver dessutom nattas och de stora barnen har skola morgonen därpå.
 
Överlag blev det en bra dag och jag kommer att lägga upp lite bröllopsfoton senare, men nu sätter vi stopp för denna gång och hoppas att det inte blev ett alldeles för kaosartat inlägg, haha!
Upp