100 baby Evans - Silas.

Denna förslossning gick nästan fortare än den första och bara ett par timmar senare kommer de nyblivna föräldrarna ut med en liten pojke som får namnet Silas. Han föds med egenskaperna ensamvarg och lätt imponerad. Marty har varit snäll och köpt en barnvagn till Ruby. Möjligtvis som en "förlåt"-present för att han betedde sig så illa senast hon träffade honom, men eftersom hon fortfarande är irriterad på honom så klämmer hon knappt ur sig ett tack för den.
 
Efter att Ruby vänt sig om slänger Marty ur sig ett glädjetjut och höjer armarna i luften som att han vore stolt över vad han lyckats med. Han har fått ännu en son och det verkar vara precis vad han önskat sig.
 
Väl hemma igen är det dags för lilla Silas att fylla år. Marty är överlycklig som får vara med och fira så han hurrar på som aldrig förr. Egentligen önskar väl Ruby att han bara skulle vända sig om och gå, men eftersom Silas ändå är hans son också så får han väl stanna i alla fall..
 
Lilla Silas växer upp och blir en kopia av mamma Ruby. Han ärver både hårfärg och ögonfärg från henne. (och skulle vara den perfekta arvingen i en PGC, men nej, där ska det ta hundra försök att få en bebbe med rätt anlag.)
 
Marty är jätteglad över att ha ännu en son att busa med och leker gärna med Silas en stund efter kalaset. Silas älskar uppmärksamheten och skrattar så att hela han skakar.
 
Tja, det går ju inte att säga att han inte är en snygg pappa i alla fall. Inte ens Ruby kan undgå att märka den detaljen. Helst av allt skulle hon väl önska att det fanns någonting hon kunnat göra för att han skulle stanna, men hon vet att det inte är någon idé. Hon tänker inte vara den som ber Marty lämna sin fru för henne. Absolut inte. Det är ett beslut som han får ta själv, om han vill.
 
Ruby berättar hur hon känner, men säger också att hon inte kan träffa Marty längre om han ska bete sig som han gör. Det fungerar inte att han ska hoppa mellan två familjer hela tiden. Han må vara Silas pappa, men han har ändå en familj som älskar honom i ett annat hushåll också.
 
Marty blir förbannad på Ruby och börjar skrika på henne. Hon fattar faktiskt ingenting. Hon sa ju bara som det är. Att Marty skulle reagera på detta sätt hade hon verkligen inte räknat med för hon sa ju inget om att han inte får komma och hälsa på Silas ibland...
 
Marty fortsätter att vara arg på Ruby, trots att hon försöker förklara för honom hur hon tänker. Han struntar dock i vilket och lämnar sedan över Silas till henne och går därifrån. Ruby känner sig återigen hjärtekrossad och vill bara att denna mardröm ska vara över.
Upp