PGC Sanders, Gen 1 - Del 32.

Emily har varit vaken i flera timmar för att förbereda allt inför dagens händelser. Det är nämligen dags för henne och mamma Ariana att fylla år! Hon vill helst inte att detta födelsedagskalas också ska sluta med en brandkatastrof, så hon frågar sin pappa om han är villig att fixa maten till gästerna lite tidigare den här gången. Ett gäng grillade hamburgare borde räcka, både vanliga och vegetariska eftersom Edwards mamma Cornelia inte äter kött. Lincoln tar gladeligen på sig jobbet och sätter genast igång med det.
 
Emily tar sedan upp telefonen för att bjuda in gästerna. Hon bjuder både sina egna och Arianas bästa vänner, samt hela Edwards familj. Det kommer ju trots allt att bli ett dubbelt födelsedagskalas när det är två som fyller år och inte en, så att hon bara skulle bjudit sina egna vänner och bekanta kändes lite fel. Hon bestämmer i alla fall att gästerna är välkomna till klockan tre, så att hon och Lincoln får ett par timmar på sig att fixa klart allting.
 
Doris som somnat långt efter alla andra i huset igår är inte uppe ur sängen förrän mitt på dagen. Hon tar ett avkopplande bad innan det är dags att spräcka bubblan och berätta om bebisen för Dylan. Hon vet att hon inte behöver vara nervös, men kan inte låta bli att vara det i alla fall. Det handlar ju trots allt om någonting som kommer att förändra deras liv föralltid.
 
Doris vet först inte hur hon ska säga det, men till slut slänger hon bara ur sig orden som ingenting. Dylan står först helt chockad och fattar ingenting, men efter en liten stund verkar han komma till sans och ger ifrån sig ett oväntat glädjetjut.
 
Han slänger sig över Doris och kysser henne. Han har ju velat ha barn länge och trodde att Doris skulle vara den som vägrade i några år, men nu får han precis allt han kunnat önska! Två ska bli tre och ännu en liten familj kommer snart att vara komplett!
 
Emily har ringt runt som en tok för att hitta ett företag som hyr ut möbler till fester och efter kanske fem samtal utan framgång lyckas hon till slut hitta någon som både hyr ut och levererar grejerna. Hon får tag på ett gäng stolar och två långbord som förhoppningsvis räcker till hela kalaset. Hon har tänkt att firandet ska hållas utomhus på tredje våningens balkong, eftersom den förhoppningsvis är stor nog för både familjen och gästerna. Hon har samtidigt fått tårtorna levererade och nu är det snart fritt fram för alla att komma hit.
 
Lincoln som är helt inne i matlagningen märker knappt att Emily håller på att ommöblera hela balkongen. Han lagar, som planerat, hamburgare till alla. Han börjar med vanliga eftersom det är fler gäster som äter såna än vegetariska, men hinner lyckligtvis klart med båda alternativen innan alla är på plats.
 
Gästerna anländer och det är dags för Emily att önska sig något. Den enda hon saknar just nu är Edward som verkar ha det lite svårt att ta sig ifrån jobbet. Hon försöker att inte tänka på det och blåser sedan ut sina ljus.
 
Emily växer upp, men är inte alls lika glad som hon borde vara. Doris däremot verkar överlycklig för att Emily numera är en ungdom och klappar händerna som en tok. Emily får, inte helt oväntat, egenskapen "gillar inte barn", och funderar lite på hur hon ska klara av att ta hand om Freya. Nu vet hon hur Ariana kände sig när hon och Dylan var små, för det är antaligen samma sak som hon själv känner just nu.
 
Till slut dyker han upp. Den enda killen som kan få Emily på bättre tankar, han är den enda hon ser i folkmassan och alla andra blir som suddiga spöken runt omkring. Emily tittar på Edward med en längtan i blicken och överväger om hon ska strunta i allt annat och bara springa fram till honom på en gång. Dock är det så mycket folk runt omkring att hon ändå inte skulle ta sig fram förrän firandet är över.
 
Gästerna blev lite fler än Emily räknat med och det är dessutom fler simmar i huset också. Alla hennes inbjudna gäster har tagit med sina respektive, vilket resulterat i att folk knappt tar sig fram, eller bakåt för den delen. Detta hindrar dock ingen från att heja på Ariana när det är dags för henne att åldras.
 
Efter en stund verkar Emily också komma in i fest-känslan och hejar även hon på sin mamma. Eller så är hon kanske bara glad att det snart är över så att hon kan slänga sig över Edward och aldrig släppa taget igen?
 
Ariana funderar på vad hon ska önska sig och blåser sedan ut sina ljus. Hon må bli äldre, men det märks då inte av att titta på henne. Hon är minst lika vacker nu som hon var innan. Möjligvis att några få rynkor tittat fram, men det är ingenting som någon märker av. Inte ens hon själv.
 
Gästerna sätter sig ned för att äta tårta eller hamburgare, men som Emily gissat, så räcker inte sittplatserna till. Hade ingen tagit med sig någon extra så kanske det hade funkat, men nu får folk nästan bråka om stolarna. Detta hände bland annat Doris när hon skulle sätta sig på samma stol som Arianas vän Ingrid. Det blir några sura miner, men Doris sätter sig istället någon annastans.
 
När alla fått i sig lite mat eller tårta börjar gästerna att röra sig hemåt igen. Många slänger ur sig ord som att det var en asgrym fest och att Emily borde ha såna oftare, men hon hör knappt vad någon säger, för hon väntar spänt på att Edward ska komma tillbaka från toaletten. Dock kommer han aldrig tillbaka, eftersom han ska jobba dagen därpå och behöver sin sömn. Emily blir lite besviken över att han inte stannade kvar längre, men känner i alla fall lite lättnad när han skickat ett förlåt-sms och berättar att han kommer och grattar henne på riktigt efter jobbet imorgon! 
Upp