Q&A - Sims-tag.

Ber om ursäkt för att den här också blev försenad. Jag har till och med skrivit svaren för lägensedan, men eftersom jag är lite av en perfektionist när det gäller sådana här saker så har den fått vänta ett tag. Jag kommer mest troligt att komplettera frågorna eftersom, men den får duga tills vidare.

Om dig och dina åsikter:
1. Berätta om hur och när du började spela:
Mitt simsberoende startade ungefär samtidigt som det första spelet släpptes. En vän till mig hade fått den i present och vi spelade ofta tillsammans. Inte långt senare så önskade jag mig spelet själv, men minns inte alls när och om jag fick det. Det var nog först när mina syskon också fattade tycke för spelet som våra föräldrar faktiskt köpte det till oss.

2. Sims 1, 2, 3 eller 4? Motivera varför:
Det kommer antagligen inte som någon nyhet för er att jag föredrar trean framför något av de andra spelen. Först och främst älskar jag att det är så levande och att simmarna är så verklighetstrogna. (Visserligen kan man väl hamna i en liten bubbla när man spelar, men det gör inte så mycket). Jag älskar att det finns så mycket att göra och utforska i spelet också. Det finns fortfarande massor med saker som jag inte ens gjort eller sett ännu, så vid  nästan varje speltillfälle händer det någonting nytt som jag inte upplevt tidigare. Sedan älskar jag hela idén med att skapa-en-stil. Allting blir så mycket mer personligt när jag kan bestämma färger och mönster själv på precis ALLT i hela spelet.

3. Om du fick bestämma vad nästa expansion skulle innehålla, vad hade du valt?
Nu har jag knappt någon koll över huvudtaget på vad som ens finns till det fjärde spelet, men om jag kunnat välja precis vad som helst så vill jag gärna ha någonting mer familjevänligt. Typ något i stil med leva livet från trean eller fritid från tvåan, men med mer fokus på simmarna än på aktiviteter. Sedan gillar jag även att resa med mina simmar, så en expansion med nya resmål skulle vara jättekul! (Gärna småbarn också. Jag tycker att man missar så mycket av spelandet när det åldersstadiet inte ens finns..)

4. Om du fick bestämma vad nästa game pack skulle innehålla, vad hade du valt?
Jag önskar att jag hade ett bättre svar på den här frågan, men jag har som sagt väldigt dålig koll på sims 4 och vet knappt vad som kan räknas som game pack. Dock håller jag med både Mikka och Sandy om restaurang-idén. Det tycker jag låter som en kul grej!

5. Om du fick bestämma vad nästa prylpaket skulle innehålla, vad hade du valt?
Mer saker till barn. Kläder, leksaker hår(!), aktiviteter. Ja, vad som helst för att ge simmarna mer saker att göra!

6. Om du var en sim vilka egenskaper, vilket jobb och vilka färdigheter hade du haft?
Mina egenskaper, (från trean), ändras hela tiden, men just nu skulle jag haft bokmal, nörd, händig, övernaturligt fan (jag menar, hur fränt skulle det inte vara att träffa en riktig vampyr (a'la Damon Salvatore..)?!) och fotograföga kanske. Jobbet är jag mer osäker på, eftersom jag fortfarande inte vet vad jag vill göra med mitt liv, haha.. Dock jobbar jag i en matvarubutik just nu, så det kanske? Nej, fy vad tråkigt. Jag hade velat jobba med någonting spännande, haha! Angående färdigheterna så hade jag väl haft ett par nivåer i fotografi, matlagning, händighet och ja jag vet inte. Karisma kanske. Det är välbehövligt inför kunder och allt annat som krävs för att jobba i butik.

7. Vilken var den första expansionen du köpte?
Som jag köpte själv? Oj, jag minns verkligen inte. Sims 2 husdjur kanske. 

8. När spelade du senast? 
Igår.

9. Vad eller vem är din inspiration till ditt simsspelande?
Numera är det mestadels andra simsbloggar som ger mig inspiration, men också simblrs eftersom det finns ett helt universum av duktiga simsspelare där ute på tumblr. Börjar man leta så slutar man aldrig och varje nytt inlägg från någon ger en nya idéer för framtida spelstunder.

Om nedladdat innehåll:
1. Med eller utan cc?
Definitivt med! Jag skulle nog inte kunna spela utan CC i nuläget, haha.

2. Realistiskt cc eller maxis match?
Antar att maxis match är mer riktat mot alla som spelar fyran? Jag gillar dock verklighetstroget i trean, i fyran är jag inte lika noga eftersom jag bara spelar för min egen skull där.

3. Har du försökt göra eget cc?
Nej, men jag har funderat på att försöka skapa lite egna tavlor till mina simmar.

4. Hur mycket cc har du i din modsmapp?
Haha herregud, det vill ni inte ens veta. Jag måste verkligen rensa mitt CC. Jag har närmare 12(!!)gb CC i mitt spel. Med både downloadsmappen och modsmappen inräknade.

5. Är din modsmapp organiserad?
Delvis. Definitivt inte så organiserad som jag önskat, men tillräckligt för att jag ungefär ska veta vad som hör till vad. När jag började ladda ned CC så var allt i en och samma mapp, vilket gjorde att jag inte hade någon koll alls. Sedan när jag väl bestämde mig för att börja organisera så orkade jag inte göra nog många mappar för att hålla total koll på saker.

Din spelstil:
1. Hur spelar du ditt spel helst?
Just nu spelar jag gärna i generationer. Förut kunde jag stänga av åldrandet för att jag var alldeles för skrämd över tanken på att mina favoritsimmar skulle dö och försvinna för alltid. Nu sparar jag dock alla simmar jag vill ha kvar inför framtiden, men struntar annars för det mesta i vad som händer med andra.

2. Spelar du utmaningar? Om du gör det vilken/vilka är din(a) favorit(er)?
Just nu spelar jag ju min PGC eller 100BC, men har sååå många andra utmaningar som jag vill prova på. Det får dock vänta tills i alla fall en av de första utmaningarna är slutförda. Min PGC kommer antagligen alltid att vara min favorit. 100BC startade jag ju bara för att få lite variation i mitt spelande och i bloggen.

3. Spelar du med fusk?
Inte mycket mer än byggfusk eller det som tar bort alla pratbubblor. ResetSim används också flitigt eftersom många simmar har för vana att fasta i andra delar av världen. Testingcheats använder jag bara när spelet blir stressigt och jag är rädd att någon ska dö eller något utan förvarning, haha.

4. Tycker du om att döda dina simmar?
Nej. Jag vill inte ens att mina simmar ska dö av hög ålder, haha...

5. Vilken värld spelar du oftast i?
Jag gillar att spela i Sunset Valley eftersom det är en "rolig" stad eller vad man ska säga. Sedan gillar jag även Storybrooke, men den världen är alldels för stor och krävande för att spela min PGC i till exempel.

6. Spelar du med simmar som EA skapat?
Nej, inte i nuläget. När jag spelade tvåan så spelade jag ofta med EA-simmar, men inte sedan jag började med trean. Möjligtvis att jag gifter in färdiga simmar i min familj, men inte mer än så.

Favoriter:
1. Expansion?
Leva livet eller destination världen. Jag älskade semesterparadis förut, men min dator orkar inte med den..

2. Game pack?
Vet faktiskt inte.

3. Prylpaket?
Sovrum och badrum. Jag använder mig utav mycket kläder som kommer därifrån.

4. Värld?
Sunset Valley, Storybrooke County och numera gillar jag även Linmeadow. Den världen är så liten och mysig!

5. Färdighet?
Jag älskar verkligen prydlig-färdigheten, eftersom den får simmarna att städa upp efter sig själva utan att jag behöver be dom, hahah. Sedan gillar jag även matlagning eftersom simmarna faktiskt KAN laga mat med den utan att bränna ned hela huset, haha.

6. Jobb/yrke?
Mina simmar jobbar inte så mycket, (haha), men jag gillar brandmanyrket lite mer nu sedan Caleb började med det. Sedan gillar jag även detektiv-yrket. (Antar att jag gillar dessa eftersom man får följa med simmarna under deras arbetsdagar. Precis som i sims 4.)

7. Familj som EA skapat?
Spökh. Eller Goth som de egentligen heter. Den familjen ÄR ju Sims. Det är en familj som återkommer i alla spelen och sedan är det även kul att se hur deras historia utvecklats genom varje spel.

8. CC-skapare?
Plumblobs, Lis0, Misiwousims, Ellechosim, Simsimi-only-mine, Pralinesims, ShojoAngel, Lillka, Wondymoon, för att bara nämna några, haha. 

Bilder:
1. Visa din favoritbild från ditt spelande:

2. Visa din äldsta bild från ditt spel som du har på din dator:

3. Om du har en simself, visa bild på den:
Jag visade en bild på den HÄR, så det känns lite tråkigt att bara ladda upp samma igen, haha.

4. Visa en bild på din favoritfamilj:
Det kommer, jag lovar!

Angående att tagga vidare denna fråge-utmaning vet jag inte om det är någon idé med. De flesta har nog redan svarat på den. Men har du inte gjort det och känner för det, så känn dig taggad i alla fall! Kommentera gärna om du svarat på frågorna så att jag kan läsa dina svar också! :)

#1 - - Eawysims:

Oj, 12 gb med cc? Är inte spelet segt då? Har 3,31 gb i min mods-mapp, skulle säkert kunna ha mer men väljer att inte ha det eftersom ja, det är Sims 3 (inte så stabilt och lätt för att bli segt). Hittar inte så mycket som jag vill ha till Sims 3 heller.

Svar: Alltså jo, det är är väl segt ibland, men inte alltid. Dock hade jag redan rensat ut 2GB CC innan jag skrev det där inlägget, så det har varit värre, haha..
simsliv.webblogg.se

Upp