White, del 8 - Om livet som student.

Amelia anländer till campus och funderar en liten stund på vart hon vill bo dom närmsta veckorna. Hon bestämmer sig till slut för att flytta in i ett studenthem. Varför bo själv när hon kan dela boende med sju andra personer? Det är ju lika bra att uppleva universitetet på riktigt och vad är inte bättre än ett studentboende med gemensamt kök? Sen var det ju det där med att välja säng, Amelia bestämmer sig för att ta det minsta rummet på tredje våningen. Hon behöver inget större när hon ändå bara ska bo här i några veckor. Dock kände hon sig inte riktigt hemma och bestämde sig för att renovera rummet lite och göra det lite mer "Amelia".
 
En liten del av campus, sett uppifrån.
 
Amelia flyttar in i ett av studenthemmen på campus. Här är hon tillammans med fyra andra studenter.
 
Amelias rum, innan hon renoverade det. Att bo här i några veckor var nästan mer deprimerande än att bo ensam!
 
Hon bytte ut den obekväma sängen och köpte ett bord där hon kunde plugga.
 
Även ett staffli var ju en självklarhet när hon trots allt har egenskapen konstnärlig.
 
Och till sist, hennes mysiga läshörna.
 
Amelia börjar sitt liv på universitetet med att leta efter uppdrag och sedan gå på det obligatoriska välkomstmötet. Dock verkade hon vara den enda där så hon plockade på sig lite gratisprylar och spelade bordtennis med en av skolans maskotar innan hon fick ett sms om en fest. Redan första dagen!
 
Första uppdraget hon fick var att utmana någon i juicepong.
 
Sagt och gjort. Hon fick både dricka själv och se sin rumskamrat dricka.
 
Välkomstmöte.
 
"Gratis är gott!", tänkte Amelia när hon plockade på sig lite grejer.
 
Amelia som mest är lycklig över att vara i närheten av en maskot har ingenting emot att förlora i bordtennis.
 
När matchen är slut får Amelia ett sms om en fest som hon inte får missa.
 
Att bli bjuden på fest redan första dagen på universitetet är väl bra gjort, men att festen sen är otroligt tråkig får hon väl leva med. Hon gjorde i alla fall ett kegstand med en nybliven vän och försökte lära sig lite mixologi med en bar på övervåningen.
 
Ett lyckat första försök till att göra ett kegstand. Det är ju tur att hon inte ramlade i backen!
 
Sen ett mindre lyckat försökt till att mixa drinkar. Dom smakade inget vidare.
 
Amelia gick istället hem för att förbereda sig inför sin första skoldag. Hon målade lite tavlor och började plugga. Även om skolan inte ens har börjat ännu så kan hon ju alltid förbereda sig lite ändå!
 
Amelia lyckades måla en lysande målning som hon sedan sålde och tjänade några extra simdaler.
 
Några minuters plugg innan det var dags att lägga sig i sängen. Ingen vill ju vara trött på sin första lektion!
 
Efter en lång första dag lägger sig Amelia äntligen i sängen, för imorgon börjar allvaret!
 
Idag är det alltså Amelias första dag på universitetet. Det är idag som hon ska börja plugga och förhoppningsvis så kommer hon till slut att nå sin examen i kommunikation. Det var väl inte hennes förstahandsval, men eftersom hon helst av allt vill ta examen i alla ämnena så kan hon börja med vilken om helst!
 
Amelia springer till sin första lektion!
 
Det är mycket folk som ska börja dagen, så Amelia får helt enkelt vänta på sin tur.
 
Första dagen var väl okej. Hon lärde känna lite folk och träffade sin nya lärare. Billie Jean Sparks, som dessutom är en lokal kändis på campus! Amelia lyckades norpa åt sig några kändispoäng vilket hon inte väntat sig när hon skrev in sig på universitetet.
 
Dagen därpå hade hon lektion i parken och då gjorde hon repotage om händelserna på campus, samt intervjuade sin lärare. Det kan ju inte skada att lära känna en kändis lite mer än vad hon redan gjorde!
 
Amelia tjänade några kronor av sitt repotage.
 
Och sedan passade hon på att intervjua Billie Jean.
 
På kvällen ville Amelia göra någonting annat än att bara sitta på sitt rum och plugga, så hon besökte en stor forskningsmaskin och utforskade en del olika saker. Hon kanske inte blev mycket klokare av det, men det var i alla fall kul att prova på!
 
Med hjälp av två andra snurrade maskinen runt, runt, runt.
 
Sedan fick hon ett sms från Billie Jean om en fest och vem tackar nej till en fest hos en kändis?!
 
Amelia anländer till festen iklädd sin finklänning.
 
Hon pratar lite med Billie Jean...
 
... och gör ett kegstand med någon okänd kille.
 
Sen när det väl är dags att gå hem så känner hon sig förföljd av en vampyr. Den enda vampyren som hon tycker om är den hon vanligtvis delar säng med, hemma i Sunset Valley.
 
Men innan Amelia hinner hem har någon av hennes rumskamrater lyckats tända eld på spisen. Som tur var finns det en brandvarnare i köket och brandkåren hade hunnit släcka elden innan Amelia hunnit hem. Något som var mindre tur är att ingen av hennes rumskamrater verkar ha råd att ersätta möblerna som gått sönder och därför måste Amelia göra det istället.
 
"Aaaaaah! Det brinner!"
 
Brandkåren dyker upp och får stopp på branden.
 
Dessvärre är halva köket förstört tack vare branden...
 
Amelia får lägga ut pengar från sin egen ficka för att studenthemmet ska få ett nytt kök.
 
Men för att undvika att samma sak händer igen så bestämmer sig Amelia för att uppdatera spisen till brandsäker. "Här ska det inte startas några fler onödiga bränder!"
 
Sen fortsätter dagarna i vanlig ordning. Med tre lektioner om dagen, förutom tisdagar och torsdagar då Amelia endast har en lektion. Torsdagens lektion var något av det tråkigaste som Amelia varit med om och somnade därför mitt i allt, men det verkade hon inte ensam om, för halva klassen verkade göra samma sak...
 
Lika fullsmockat som alltid när Amelia ska ta sig till en lektion.

Zzzzz...
 
Första veckans sista dag var här och det var även fullmåne igen. Amelia som inte är sånt stort fan av varulvar reagerade på samma sätt som hon gjort senast. Hon svimmade...
 
Men den här gången var hon i alla fall inte ensam om det.
 
Men sen hände det västa som kunde hända henne nu när hon har kändisstatus. Hon kissade på sig mitt i folkmassan. "Åh, herregud!"
 
Amelia återvänder till studenthemmet och är så upptagen med att försöka övertala alla att ryktet om att hon kissat på sig inte är sant att hon istället inte ens märker när några zombies vaknar till liv.
 
Det är först när en zombie är så nära henne att den kan röra vid henne som hon reagerar. Hon vänder snabbt om för att gå in istället. Hon har ju ingen lust att bli zombie-mat direkt...
 
Väl inomhus gör Amelia ett reklam-repotage som hon dessvärre inte tjänar någonting på.
White | |
Upp